Βοήθεια! Ο σύντροφός μου είναι τσιγκούνης

Αυτή η ιστορία εξομολογήθηκε από μια γυναίκα κοπέλα που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμη για προφανείς λόγους.

Η ιστορία έχει ως εξής.

Ένα νεαρό ζευγάρι γύρω στα τριάντα τους, που δεν έχει ιδιαίτερα οικονομικά προβλήματα, δοκιμάζει τη σχέση τους επειδή ο ένας είναι πολύ τσιγκούνης.

Περισσότερα από τρία χρόνια στη σχέση και τα πράγματα αρχίζουν να χειροτερεύουν.

Όταν αυτό το ζευγάρι άρχισε να βγαίνει, λέει η Μαρία (όχι πραγματικό όνομα), ήξερε ότι εκείνος ήταν πολύ ιδιαίτερος με τα χρήματα και ότι θα μοιράζονταν τα πάντα 50/50. Όχι μόνο τα δείπνα και τις βραδινές εξόδους, αλλά μετρούσε και κάθε μικρό έξοδο, όπως το πάρκινγκ.

Ενώ αυτό λειτουργούσε για κάποιο διάστημα, τώρα που μετακόμισαν μαζί, ακριβώς όταν ξεκίνησε η πανδημία, τα πράγματα ήταν ακόμη πιο δύσκολα.

Όπως πολλά ζευγάρια, βρεθήκαμε να περνάμε περισσότερο χρόνο μαζί και καθώς ήμασταν περιορισμένοι στο σπίτι τις περισσότερες ημέρες, αυτό έθεσε τη σχέση μας σε δοκιμασία.

Ευτυχώς, μπορέσαμε και οι δύο να διατηρήσουμε τις δουλειές μας και να δουλεύουμε από το σπίτι όλο αυτό το διάστημα. Οι μισθοί μας δεν είναι οι ίδιοι, καθώς εκείνος βγάζει τα διπλάσια από εμένα, αλλά εξακολουθεί να θέλει να μοιραζόμαστε όλα τα έξοδα.
Και δεν λέω όχι, γιατί δεν είμαι ο τύπος του ανθρώπου που ψάχνει να βρει τον σύντροφό μου να πληρώνει τα πάντα, αλλά αυτό έχει γίνει γελοίο σε σημείο που δεν το αντέχω άλλο.

Αυτό ήταν το σημείο καμπής για μένα

Η Μαρία συνεχίζει λέγοντας, ότι προς έκπληξή της, αυτό που ξεκίνησε ως μια πραγματικά όμορφη χειραψία πριν από μερικά βράδια, κατέληξε πραγματικά άσχημα.

Είχαμε την ευκαιρία να βγούμε έξω και να φάμε ένα ωραίο δείπνο, το οποίο προς έκπληξή μου, πλήρωσε το αγόρι μου.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της βραδιάς, ήταν ασεβής και αγενής απέναντί μου και είπε κάτ,ι που αν και εκείνη την στιγμή με αναστάτωσε, αποφάσισα ότι δεν άξιζε ώστε να μας χαλάσει την βραδιά και δεν είπα τίποτα. Όμως, την επόμενη μέρα που είχαμε έναν καυγά, του θύμισα πως ήταν αγενές εκ μέρους του αυτό που είπε το προηγούμενο βράδυ. Και τι μου απαντάει;

“Λοιπόν, νομίζω πως περάσαμε μια υπέροχη βραδιά για την οποία πλήρωσα!”.

Και δεν είναι μόνο αυτό το σκηνικό απλά νομίζω πως αυτός ο καυγάς έδειξε τον πραγματικό του χαρακτήρα και άρχισε επίσης να μου λέει πράγματα όπως πόσο περισσότερο νερό χαλάω στο ντους σε σύγκριση με εκείνον, αλλά εξακολουθεί να πληρώνει το 50% των λογαριασμών.

Η ιστορία δεν τελειώνει εκεί αλλά δεν αντέχω άλλο.

Απλά θέλω να ξέρω αν αυτό είναι φυσιολογικό ή εγώ είμαι πολύ “περίεργη”;
Νιώθω ταπεινωμένη από μια τέτοια συμπεριφορά και δεν ξέρω πώς να προσεγγίσω αυτή την κατάσταση.

 

   Πάρε μέρος στη συζήτηση

   Διάβασε. Ενημερώσου
   Logo
   Register New Account
   Reset Password